Odan & Odana Salukis Uzgajivačnica

Prva uzgajivačnica salukija u Hrvatskoj, registrirana 2010. godine pri F.C.I. pod brojem 75/10 i priznata od Hrvatskog kinološkog saveza.

Ime Odan i Odana odnosi se na dvoje prekrasnih salukija koji su zahvaljujući brojnim sretnim okolnostima, nakon puno godina iščekivanja i maštanja o njima, stigli u moju obitelj i naš dom. Očarali su nas i osvojili naša srca kako to samo salukiji umiju i istinski je privilegij živjeti s tom pasminom te steći njihovo povjerenje i odanost, smatramo ih draguljima i dobrim dušama našeg doma.
“Moj Odani” odnosno “moja Odana” bili su nadimci kojima sam se spontano obraćala Kan Ya Ma Kan Jhupiteru “Jupiju” i Yalameh Inaschah Shari “Inaši” upravo zahvaljujući njihovoj divnoj prirodi i karakteru. Oboje posjeduju otmjenost, nježnost i eleganciju, atribute koje najviše cijenim kod salukija. Tako je i nastalo ime uzgajivačnice.

Jednom saluki, zauvijek saluki. Izuzetno mi je važno očuvanje i dobrobit te plemenite pasmine hrtova. Moja je želja da budući vlasnici salukija budu upoznati s odlikama i potrebama pasmine, da cijene i teže očuvanju dobre i pozitivne reputacije pasmine.

Moj uzgoj je ograničen po broju legla, o roditeljima i štencima brinem s naročitom pažnjom, savješću i ljubavlju, a ciljevi u uzgoju su očuvanje odlika i zdravlja pasmine, usklađenost sa standardom pasmine, izražajne glave, dobra odlakanost, dobar karakter i temperament, tipično lagano kretanje, elegancija.

Uzgajivačnica u potpunosti slijedi i primjenjuje preporuke i pravila za uzgoj nacionalnog kinološkog saveza i F.C.I.-a.

Ostvarenje mojih snova, štenci O-legla, na koje sam izuzetno ponosna, prvo su leglo salukija uzgojeno u Hrvatskoj. Štenci u leglu vrlo su ujednačene kvalitete prepoznatljivi po izvrsnoj pigmentaciji, odlakanosti kao i izražajnim korektnim crtama glave, odličnim za prezentaciju pasmine.

Kontakt:
web stranica uzgajivačnice
Iris Rožmarić dipl.ing.arh.
saluki.hrt@gmail.com
irozmaric@gmail.com
+385 (0)91 1877 034