Proljetni tečaj poslušnosti i Agility tečaj 2017.

 

Kinološko društvo Varaždin 1181 organizira:
• Proljetni tečaj poslušnosti


Tečaj poslušnosti – naglasak se daje pravilnom kontaktu vlasnika i njegovog psa, ponašanju pasa u blizini drugih ljudi i pasa, pokušavaju se promijeniti loše navike ako postoje, te se uče slijedeće vježbe: praćenje na opuštenom povodniku, kretanje kroz grupu ljudi, vježbe sjedi i lezi, dolazak na poziv, te ostavljanje psa u ležećem položaju uz ometanje drugih pasa. Na kraju tečaja polaznici savladane vježbe pokazuju na ispitu.

• Agility tečaj

Agility tečaj – Agility je sport u kojem je komunikacija između vođiča i psa najbitnija. Vodič usmjerava psa kroz stazu koja se sastoji od prepreka postavljenih određenim redoslijedom. Zadatak je prepreke savladati točnim redoslijedom u što kraćem vremenskom periodu. Pas je bez povodnika, a vodič ga, bez poslastica ili igračaka vidljivih psu, usmjerava glasom, pokretima ruku i govorom tijela.

Uvjeti za upis na tečaje: zdrav i čipiran pas, cijepljen protiv bjesnoće i zaraznih bolesti.
Starost psa za tečaj poslušnosti cca. 6 mjeseci
Starost psa za agility: 8 mjeseci i znanje osnova poslušnosti

Svi zainteresirani za tečaj poslušnosti se pozivaju u nedjelju 5. ožujka u 09:00h da dođu na teren Društva (Trg Pavla Štoosa 39a, Varaždin) na neobvezujući informativni sastanak na kojem mogu saznati sve detalje o tečajevima i za dogovor oko početka tečaja, a za dodatne informacije upitati na tkanjuh@gmail.com. Na informativni sastanak vlasnici dolaze bez pasa.

Osobe zainteresirane za agility tečaj (ne dolaze na sastanak) neka se jave na janja.vz@gmail.com za upite i dogovore.